Un comentariu

Cultura de turma


Pentru ca dragi concetateni, noi romanii suntem mai animale de turma decat alte popoare, nu suportam in mijlocul nostru oameni diferiti decat noi si consideram ca avem o sfanta datorie fata de turma sa aruncam cu pietre in cei care nu respecta profilul moral al staulului.

Mentalitatea-i de vina, nu americanii. Tudor Chirila a inteles gresit.

Cultura e aia vie la care vin oamenii din proprie initiativa, si care e privita cu suspiciune de ceilalti cat timp traieste. Dupa ce moare, e pusa la muzeu si pretuita de toata lumea ca picturile lui Van Gogh. Cat timp traieste, nu stii ce valoare are.

Yoghinii lui Bivolaru; emo; rockerii la vremea lor; Caragiale cu piesele lui de mahala; acolo unde un stat occidental ii trata cu indiferenta egala si pe fanii Nirvana, si pe cei punk, romanii inventeaza comisii care sa puna capat acestor stari de lucruri. Cultura Americii este datorata outsiderilor lor. Noi batem recordul la scriitori francezi de origine romana.

Pai cu Sfanta Ortodoxie Culturala si cu moastele ei conservate in muzee ce noutate credeti ca o sa realizati? Marioara Murarescu cantand muzica populara?

PS

Greseli de a considera pe intelepti nebuni s-au facut si in alte dati. Socrate a fost condamnat la moarte de catre concetatenii lui pentru ca “corupe mintile tinerilor”. Bine, majoritatea stiau despre teoriile lui cam cat stia badea Gheorghe despre yoga. :-)

Reclame

One comment on “Cultura de turma

  1. dragutz :)) urmaresc cu interes in continuare acest blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: