Lasă un comentariu

De ce a fugit Gregorian Bivolaru in Suedia


Daca nu intelegi de ce a plecat Gregorian Bivolaru in Suedia inseamna ca nu ai fost in tara in 2004 sau nu te-ai uitat la tv.

Pentru ca nu au putut sa-l zdrobeasca pe Grieg, au marit presiunea mediatica pe toata lumea.

Inainte de 2004 „ziaristii” mergeau sa depisteze cine era cursant MISA si dupa aceea mergeau la vecini si-i intrebau cu microfonul in fata: stiati ca vecinul dv e yoghin de-a lui Bivolaru? acolo unde el lucreaza seful lui stie? Cadra perfect cu povestea lor, care din pacate era falsa.

In 2004 s-a trecut la fapte mai „marete”. Pentru ca dupa 10 ani de cercetari nu existau acuzatii impotriva lor, 64 de colegi de-ai mei care lucrau la stat au fost dati afara in mod public pe un motiv strigator la cer: PREZUMTIA ca fiind membri MISA vor incerca sa incetineasca inaintarea „Justitiei”.

Ne-am dat seama – din asta si din altele – ca vor sa ne distruga si nu mai tin cont de nimic. Nici nu aveau nevoie, aveau presa care sa le acopere abuzurile.

Cand era in arestul politiei pentru fapte care nu constituie infractiuni – spre marea bucurie a „ziaristilor” -, a existat un fel de pelerinaj al acuzatorilor prin fata celulei. Au trecut pe-acolo seful SRI-ului lui Nastase, Procurorul General al lui Nastase, etc. si a existat un adevarat concurs de amenintari: „o sa te acuzam de pedofilie si o sa te bagam pentru un motiv sau altul in inchisoare. Stii ce patesc pedofilii acolo? Ei bine, de tine o sa avem grija in mod special sa nu mai iesi viu.”

Desi presiunea era pusa si pe membrii MISA care erau demascati ca in anii ’50 – vezi cazul judecatoarei careia presa i-a pus eticheta „porno”, cel mai tare ne era teama pentru Grieg. Toata MISA statea pe umerii lui Grieg, era singurul in care aveam incredere deplina, omul a carui rezistenta era legendara. Cand am aflat ca a scapat, usurarea a fost generala.

Mult mai tarziu am vazut o inregistrare facuta in masina in timpul fugii, in care Grieg, care vorbeste prost englezeste, spune: „am fugit pentru ca sa mai existe speranta in MISA. Ei stiu ca daca eu dispar sau soarta mea e mentinuta permanent incerta, cursantii sunt tinuti intr-o stare de tensiune. Daca eu traiesc, exista speranta.”

Nu cred ca altcineva ar fi facut mai bine fata presiunii imense si si-ar fi putut pastra mintea mai limpede, fara sa cedeze. Stiu ca eu nu as fi reusit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: