Lasă un comentariu

Ziua de Craciun


Acum vreo 2000 si ceva de ani, intr-o noapte, la Nazaret, s-a nascut Yeshua ben Iusuf, al carui nume noi il traducem Isus, Iisus sau Jesus.

Nici un preot din neamul lui nu stia ca e un eveniment special, dar la staul au sosit, dupa o lunga calatorie, trei magi incarcati cu daruri. Acestia stiau ca urma sa se nasca un rege mare, in locul indicat de o anume stea, si au pornit intr-o calatorie lunga si periculoasa, ca sa i se inchine.

Conform cu viata din acea perioada, magicienii erau practic astrologi din tinuturile de la est, probabil din Persia, unde erau chiar numiti asa: magi. In Persia, Egipt, India, astrologia era la mare respect. In schimb, evreii, poporul ales de Dumnezeu, o desconsiderau complet.

Acum Biserica este un pic stanjenita de povestea asta. Cum se face ca nici unul din evreii atat de religiosi nu au venit sa i se inchine?

Acei farisei si saduchei care erau mereu cu Dumnezeu in gura si dispretuiau toate celelalte religii au ignorat cu desavarsire evenimentul.

Au venit niste tipi de peste mari si tari, care nu erau atat de mandri dar si-au vazut in mod corect de treaba lor, si uite ca au stiut unde trebuie sa ajunga.

Craciunul este o zi buna ca sa luam exemplu de la cei trei magi: sa facem ceea ce trebuie fara sa ne tulburam si sa mergem mereu catre stea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: