Lasă un comentariu

Unul din autorii „Manifestului Ultrasilor” este yoghin


In valtoarea manifestatiilor din Bucuresti, Manifestul Ultrasilor a picat ca o bomba, tocmai pentru ca era prima lista de revendicari coerente, adica ceea ce nu putuse realiza nici un alt grup din piata. Stilul era clar, cererile aveau sens si era greu de crezut ca a fost scris de niste suporteri ai unei echipe de fotbal.

Doi ziaristi au mers sa-i caute pe autorii textului, si i-au gasit.

In ceainăria discretă de la Cotroceni, vizavi de locul primului protest, în subsolul decorat cu tablouri cu căni de ceai, cântă Radiohead, David Gray, Coldplay. Tavi, care, la cererea noastră, se autodescrie half reader, half writer, pragmatic utopist, şi-a comandat un Rooibos cu ciocolată, iar Mircea, care lucrează în client service, nu ştiu ce infuzie de plante. Atipică ambianţă pentru o întâlnire cu ultraşii, de la care te aştepţi să scoată o sticlă de votcă dintre cataroaiele din geantă. Şi mai atipic să auzi de la unul din ei, de la Ovidiu mai precis, că este yoghin şi meditează în munţi.

Unii dintre ei sunt pasionaţi de matematică, politică, istorie, fut, iubesc, visează şi suferă la fel ca restul, sunt tineri puternic ancoraţi în problemele sociale dezbătute în agora ultraseriei, după cum a arătat-o şi Manifestul Ultraşilor schiţat ad-hoc pe pungi de Fornetti, la Universitate. Nu toţi sunt la fel, dar o trăsătură au în comun, una demn de invidiat: solidaritatea. “Principala lor calitate este că îi uneşte ceva foarte puternic”, spune Ovidiu. Ultraşii, ne explică parternerii noştri de ceai, sunt oameni care se strâng să meargă împreună la meci, iar când se strâng, totul se transformă într-o piaţă publică în care se dezbat de la probleme zilnice, la probleme sportive. “O societate mai mică, dar fidelă, care simte să apere idealul mai mult decât alţii pasivi”.

Deci uite ca se poate ca intr-un grup atat de putin stimat sa se respecte dreptul de a practica yoga. Test pe care societatea romana in intregul ei l-a picat in 2004.

sursa:
http://totb.ro/la-ceai-cu-ultrasii-%E2%80%9Co-sa-fim-pasnici%E2%80%9D-%E2%80%9Ccat-mai-pasnici-cat-mai-uniti-cu-toata-lumea%E2%80%9D-2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: