3 comentarii

Cum sa fii aplaudat de societate cand o sfidezi


George Chirila traieste practic izolat de societate, impreuna cu cele 2 „sotii”, care sunt surori intre ele. Au impreuna 13 copii. Traiesc natural, fara electricitate, gaz, apa curenta sau medic. El are o pregatire de medic veterinar si se ocupa de operatii, inclusiv de nasteri.

Reactia generala a consatenilor suna cam asa:

„George este un băiat bun, săritor. Poate să ţină şi patru femei dacă îi convine. Ce treabă avem noi? Dacă ei îşi văd de ale lor, nici noi nu ne băgăm în viaţa lor. Dacă e ceva greşit, să-l pedepsească Dumnezeu.”
VIOREL ANECHITEI, un sătean

POFTIM?

Cum s-a transformat intoleranta traditionala si dorinta de a da cu pietre intr-un mielusel bland? S-a intamplat vreun miracol? E singurul sat din Romania unde s-a pastrat o toleranta asa-zis traditionala? O fi din cauza ca nu au un ziar local care sa dirijeze campanii de ura?

Daca cautati in articol veti gasi insa explicatia.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/caz-unic-in-romania-familia-cu-un-barbat-doua-ibovnice-surori-si-13-copii-956462.html

George Chirilă este totuşi un om înstărit: are sute de oi şi capre, zeci de vaci, stupi de albine, zeci de hectare de teren, utilaje agricole.

„La cei 14 ani, baiatul lui Chirila, Petru, are o statură robustă, spatele lat, e roşu în obraz şi are un mers apăsat, ca un adevarat flăcău. Se laudă că munca în agricultură îi aduce profituri bune. Într-un an a făcut 14.000 de lei din creşterea oilor şi încă pe atât din munca la stupi. Asta e doar partea lui.”

Mai, romanii nu pun o valoare atat de mare pe chestii religioase, pe cat vor ei sa para. Mult mai sus este pozitionata capacitatea de a te descurca in viata. Daca esti in stare sa faci asta, modul tau de viata este respectat si admirat.

Daca nu esti in stare sa faci asta, orice de la gandire la cum iti faci freza este un pretext numa’ bun pentru critica fara masura.

Reclame

3 comments on “Cum sa fii aplaudat de societate cand o sfidezi

  1. Asa cum spune si articolul, „George Chirila traieste practic izolat de societate”. Punct ! De aceea este acceptat. In plus, are doar doua „sotii” pe care nu le schimba la fiecare doua zile cu altele, ca pe ciorapi, cum face Bivolaru.

  2. Ioi, ma faci sa corectez. Citeste articolul din evz. Tipul traieste izolat de REGULILE societatii romanesti care ne sunt bagate pe gat „pentru ca asa ne e mai bine”.

    Este in schimb profund implicat in societatea naturala, cea bazata pe avantaje reciproce. Cand ai cateva zeci de hectare si utilaje, iti garantez ca o gramada de oameni lucreaza pentru tine, multi altii lucreaza cu tine, iar foarte multi vor sa fie in relatii bune cu tine.

    Si nu sunt de acord nici cu punctul 2. A se vedea cazul Irinel Columbeanu, care le schimba ca pe ciorapi si le trateaza mai rau, iar lumea este 80% de partea lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: