Lasă un comentariu

Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani inchisoare cu executare


gregorian_BivolaruCand Gregorian Bivolaru a fost trimis in judecata in acest dosar, era acuzat de o tona de infractiuni, inclusiv trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In afara de acuzatia ca a facut sex cu Madalina Dumitru, toate acuzatiile au cazut de-a lungul procesului, pentru un motiv sau altul.

In plus asa-zisa victima Madalina Dumitru (acum 23 de ani) a fost pe tot parcursul procesului de partea acuzatului.

Gregorian Bivolaru a fost achitat de 2 ori pana acum de instantele inferioare pe baza probelor existente in dosar. Ce s-a schimbat in dosar a fost ca s-au acceptat inregistrarile telefonice, pentru ca ICCJ a desecretizat mandatele de interceptare a convorbirilor.

Deci pe baza celor 2 camioane de probe Gregorian Bivolaru a fost achitat, si a fost condamnat doar dupa ce au aparut inregistrarile.

Ori asta inseamna ca toate abuzurile brutale comise de procurori asupra membrilor simpli MISA in 2004 au fost inutile:

  • prezentarea simplilor membri la stiri in timpul perchizitiilor, culcati la pamant sub amenintarea armei, fara a le ascunde fata
  • inducerea in public a unor acuzatii false de trafic de arme, fara a exista probe sau indicii
  • inducerea in public a unor acuzatii false de trafic de droguri, prin prezentarea la stiri a unei siringi medicale gasite la perchizitie
  • prezentarea la tv a casetelor VHS cu cursuri MISA ca fiind filme porno
  • confiscarea a doua camioane de bunuri personale, de la celulare si computere la aspiratoare si covoare, care au fost date inapoi dupa 5 ani, distruse si interzicand fotografierea lor in sediul institutiei.

Si cu atat mai mult este vinovata presa care cunostea aceste abuzuri (si le cunostea, pentru ca membrii MISA le strigau atunci ce se intampla), dar nimic nu a ajuns pe sticla. Ascunderea lor nu a dus la ajutarea justitiei, ci a generat un alt abuz, paralel. In loc sa se afle adevarul, s-a creat un nor paralel de minciuni.

Este una din explicatiile pentru care Gregorian Bivolaru a primit azil in Suedia.

Lasă un comentariu